Kako je nestao doručak

Vojvođanski recept za život natenane
web-ljuta.jpg

Kada ste poslednji put imali prilike da u krugu porodice napunite baterije i skupite energiju za sve predstojeće izazove? Nekada se znalo da su dobar san i kvalitetan doručak preduslov za uspešan dan. Šta se onda desilo i gde je nestao doručak?

Iz godine u godinu, ritam života sve je brži i brži. Budimo se, a već žurimo. Krenuli smo, a već kasnimo. U svoj toj žurbi, nezavisno od godišnjeg doba ili profesije kojom se bavimo, nezdrave navike postale su nam svima svakodnevnica. Jedna od njih je svakako i preskakanje najvažnijeg obroka čime znatno smanjujemo naše psihičke i fizičke potencijale. Ne isplati se, zar ne?

Doručak nam daje energiju, pomaže da lakše funkcionišemo, bolje se koncentrišemo, ostanemo fokusirani na ono što radimo i ubrzava nam metabolizam. Pored toga što evidentno utiče na produktivnost, doručak ima i svoju emotivnu vrednost. On je ujedno i prilika da u krugu najbližih pobedom započnemo dan.

Svima nam je poznato da u Vojvodini vreme nekako sporije teče. Vojvođani znaju kako da uspore životni tempo i natenane uživaju u dobroj hrani. Oni paze na sebe, a ne na vreme i zato svoja jutra započinju tzv. fruštukovanjem. Fruštukovanje je doručak na vojvođanski način, obrok koji se ne propušta i baš nikada nije na brzinu. U njemu se uživa, deli se sa voljenim osobama i omogućava da se u susret dnevnim obavezama ide punog srca i punog stomaka.

U cilju da nam približi ovu životnu filozofiju i pruži priliku da uživamo u pravom vojvođanskom doručku natenane, Neoplanta je u septembru 2017. lansirala proizvod jedinstvenog ukusa Neoplanta Delikates Fruštuk  koji je nakon samo nekoliko meseci postao druga najprodavanija kobasica u Neoplanti u kategoriji trajnih kobasica.
Sa željom da se uspeh ponovi i da svojim potrošačima približi koncept fruštukovanja, ovog aprila lansirana je nova  Fruštuk ljuta kobasica, idealna za one koji vole energičan doručak. Upravo ona će ulepšati jutra svim gurmanima i ljubiteljima ljutih ukusa. Fruštuk je polusuva kobasica koja, s punim pravom, nosi ime vojvođanskog doručka i zaslužna je za to što je doručak opet ono što je nekad bio.