Brend za prave hedoniste

Od davne 1885. godine, Neoplanta je od malog proizvođača mesnih proizvoda postepeno izrasla u visoko razvijenu prehrambenu kompaniju u čijim proizvodima danas uživa veliki broj potrošača.

Poslujemo kao savremena, tržišno orijentisana kompanija, pripremajući proizvode u skladu s najvišim zdravstvenim i higijenskim standardima. Dugogodišnja usmerenost ka proizvodnji visokokvalitetnih proizvoda uz korišćenje tradicionalnih receptura i odabir najfinijih komada mesa, čine da Neoplanta postane sve bliža cilju, a to je pozicija apsolutnog lidera u mesnoj industriji na tržištu regiona.

Prekretnica u poslovanju događa se oktobra 2007. godine, kada Neoplanta ulazi u sastav kompanije Nelt, vodeće distributerske kuće i provajdera logističkih usluga na teritoriji Južnog Balkana za vrhunske svetske brendove kao sto su Procter & Gamble, Kraft, Wrigley, SSL International, Dr. Oetker i drugi. Za Neoplantu je to bio značajan momenat, jer uz snagu distributerske mreže Nelta beleži nagli rast prodaje u Srbiji i regionu, otvarajući vrata novih tržišta širom sveta. Danas Neoplanta ima i sopstveni lanac maloprodajnih objekata, a u našim prepoznatljivim proizvodima uživaju i potrošači širom Kine, Ruske Federacije, Angole, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Put do uspeha nije bio lak, ali mi znamo da doslednost kvalitetu i primena najnovijih dostignuća u proizvodnji mesa obezbeđuju naš primarni cilj - zadovoljstvo potrošača, koje je uvek na prvom mestu. Briga o kvalitetu, bezbednosti i zdravstvenoj ispravnosti proizvoda osnovne su obaveze naše kompanije. Neoplanta posluje u skladu sa zahtevima standarda ISO 9001:2008 i HACCP principima, što nam pomaže da u potpunosti ispunimo sva očekivanja naših najvernijih potrošača.

Svaka sirovina koju koristimo u proizvodnom procesu pažljivo je selektovana i tretirana, a to postižemo zaokruženim procesom proizvodnje. Na 1000 hektara zemljišta, kontrolišemo proces uzgajanja biljaka za proizvodnju stočne hrane. Posedujemo i sopstvenu farmu svinja, jednu od najvećih u regionu sa godišnjom proizvodnjom od oko 40.000 tovljenika.

Visok kvalitet, neodoljiv ukus, aroma za pamćenje… Stoga ne čudi što su Neoplantini proizvodi danas prisutni u brojnim domaćinstvima, kao neizostavni deo svake trpeze. O našoj bogatoj ponudi svedoči portfolio sa više od 80 delikatesnih proizvoda, koji osvajaju već na prvi zalogaj. U njemu svako može pronaći savršeni ukus za sebe. Posebno smo ponosni na Patelina paštete stvorene za uživanje, Pipi i Gudi polutrajne proizvode, Prego gotova jela "na kašiku" i Neoplanta delikates trajni program, koji pruža nezaboravne gastronomske užitke.

U Neoplanti radi oko 700 zaposlenih. Vrednih, posvećenih, odgovornih. Jer mi znamo da samo takvim pristupom za vas možemo kreirati proizvode koji oduševljavaju i gurmane najistančanijih ukusa. Predani, stručni i profesionalni, naši zaposleni su najveća snaga kompanije. Oni su tu radi vas i vašeg savršenog zalogaja. A vama preostaje samo da utonete u hedonizam i prepustite se neodoljivoj eksploziji dobrih ukusa.

Kulpin
Tradicija prerade mesa na kojoj pociva Neoplanta pocela je u klanici Kulpin, iz koje je kasnije nastao Mesar.
Venac
Proizvodni pogon, gde se danas nalazi Neoplanta, izgradjen je i sastavu mesne industrije Venac.
Neoplanta
Venac je transformisan u Neoplantu.
Akcionarsko drustvo
Neoplanta postaje akcionarsko drustvo.
Nelt Co and Acmer M
Nelt Co and Acmer M postaju vecinski akcionari AD Neoplante.
Nelt Co
Nelt Co je postao vecinski vlasnik Neoplante.
Lider u Srbiji
Neoplanta postaje lider u mesnoj industriji Srbije.