Neoplanta zato ima za cilj da izvrši proces adekvatne regrutacije, selekcije i izbora najboljih kandidata.Opšti princip regrutacije i selekcije kojim se vodimo u Neoplanti jeste pružanje jednakih šansi svim kandidatima.

Procedura selekcije je koncipirana na sledeći način: svi kandidati koji adekvatno ispune uslove otvorene radne pozicije, ulaze u proces selekcije koji se sastoji iz nekoliko koraka. Svaki korak u ovom procesu je eliminacione prirode.

Prvi korak selekcije jeste testiranje. Test je logičko – matematičke prirode. Kandidate, koji su prethodno uspešno položili test, očekuju intervjui sa predstavnicima sektora za ljudske resurse, nakon čega sledi razgovor sa rukovodiocem sektora za one koji uđu u uži krug. Vrste testova i broj intervjua zavise od radne pozicije za koju kandidat aplicira, dok se za određene pozicije organizuju dodatni testovi i provere znanja.

Na kraju procesa selekcije, svi kandidati će blagovremeno biti obavešteni o ishodu konkursa.

Kandidati koji zadovolje sve kriterijume selekcije će dobiti ponudu za posao ili ostati u našoj bazi kandidata i biti kontaktirani kada se otvori ista ili slična radna pozicija. Ukoliko navedeno odgovara Vašim poslovnim očekivanjima i ciljevima te želite da postanete deo našeg tima, slobodno nam se javite prijavom na oglašene slobodne pozicije.